Schanskorven op maat bestellen

Op zoek naar een schanskorf op maat? Zoek niet verder, maar breng ons op de hoogte van uw ideeën! Heeft u tekeningen met maten van schanskorven die u zou willen, mail ons die dan naar [email protected]. Wij zullen een offerte op maat voor u opstellen en het enige wat wij daar voor nodig hebben is de eventuele losplaats, gewenste vulling en dus uw tekening met maten van de schanskorf.

De afmetingen van een schanskorf

Er kan heel veel gemaakt worden, maar er zijn natuurlijk wel enige beperkingen. Globale richtlijnen voor een schanskorf op maat zijn:

Lengte (horizontaal gezien): minimaal 30 cm en maximaal 210 cm.

Hoogte (verticaal gezien): minimaal 30 cm en maximaal 210 cm.

Diepte: minimaal 10 cm en maximaal 60 cm.

De maten gaan altijd in stapjes van 5 cm meer of minder. De mazen zijn namelijk 5x5 cm groot. Een afmeting van 33x189x45 cm gaat bijvoorbeeld niet. Dat zou dan 35x190x45 cm worden.

Grind of split voor de schanskorf

Het zal u niet verbazen dat er geen fijne splitsoorten gebruikt kunnen worden. Dat valt immers zo door de mazen van 5x5 cm heen. Enkele opties die u zou kunnen gebruiken:

Ardenner donkergrijs 90x150 mm

Ardenner grijs 60x90 mm

Maaskeien 90x130 mm

Let wel, de maten van deze splitsoorten zijn gemiddelden en er kunnen dus soms ook enkele uitschieters bij zitten. Tijdens het vullen van de schanskorven is het ook niet gek dat er split tussendoor valt. Op een begeven moment settelt het split zich wel en zal het niet meer uit de schanskorven vallen. Dit kan dus wel even wat tijd in beslag nemen.

Nog een punt om rekening mee te houden, is de grootte van het split in combinatie met de diepte van de schanskorf. Als de korf maar 10 cm diep is en u gebruikt het meest grove / grote split dan heeft u kans dat de schanskorf niet lekker opvult (blijven gaten zichtbaar).

Schanskorf mogelijkheden

Er zijn zoveel mogelijkheden waar u een schanskorf als basis voor kan gebruiken. Denkt u aan een erfafscheiding, border, bloembak of de basis voor een sta tafel met daar een blad bovenop, een haard en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Op pinterest komt u de meest leuke ideeën tegen en dat is misschien dan ook wel de moeite waard om eens te doen. Hieronder enkele voorbeelden van afgeronde projecten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »