Topkwaliteit keramische tuintegels kopen

De keramische tuintegels zijn nu sinds enkele jaren verkrijgbaar in Nederland. De populariteit van deze tegels groeit nog steeds en dat is niet voor niets! Al onze Italiaanse keramiek buitentegels kennen tal van voordelen. Zo zijn onze tegels krasvast, kleurvast, vorstbestendig, maatvast, ongevoelig voor dooizouten en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk! Daarnaast zijn de tegels getest volgens Europese normen (DIN 51130), waardoor u de keramische tegel kunt gebruiken op hellingen en rondom zwembaden.

Een degelijk terras van keramisch tuintegels

Onze keramische tegels zijn voor de tuin bestemd en hebben een dikte van 2 cm. Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat de meeste natuursteen tegels 3 cm dik zijn en de betonnen tegels zijn zelfs 5/6 cm dik. Dit heeft alles te maken met de kosten voor het vervaardigen van de tegels aan de ene kant en aan de andere kant moet er een tegel gemaakt worden waar een degelijk terras mee gelegd kan worden. De dikte is daar onder andere verantwoordelijk voor, maar ook zeker de ondergrond en de opbouw daarvan. Stelregel: hoe dunner de tegel, hoe meer aandacht geschonken moet worden aan de ondergrond (de grond kan in Nederland al van plaats tot plaats verschillen. Denk aan kleigrond of veengrond bijvoorbeeld, met eigenschappen die invloed hebben op de stevigheid). Het gebrek aan gewicht van de tegel zal opgevangen moeten worden door de ondergrond, zodat hij op zijn plaats blijft liggen (ook na een vorst periode). U begrijpt wel dat dit erg belangrijk is.

Laat een vakman uw keramische tuintegels leggen

Wij adviseren daarom altijd om een hovenier of stratenmaker uw terras te laten leggen! Laat u door verschillende hoveniers voorlichten en vraag naar hun ervaring met het leggen van keramische tuintegels. Op die manier verkrijgt u een goed beeld en voorkomt u problemen achteraf. Want een ding is zeker, onze keramische tuintegels gaan een leven lang mee en kunnen alle weersomstandigheden aan.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »