Topkwaliteit keramische tuintegels kopen

De keramische tuintegels maken inmiddels alweer een aantal jaar onderdeel uit van ons assortiment tegels. Toen de keramische tuintegel net op de markt kwam had u nog maar de keuze uit een 10-tal soorten. Op dit moment hebben wij alleen al ruim 60 verschillende soorten keramische tegels, verdeeld over verschillende maten. Naast de uitbreiding en ruimere keus aan tegels, worden de nieuwe serie tegels ook steeds mooier en complexer gemaakt. Zo zijn er bijvoorbeeld houtlook tegels te koop, die er net als echt hout uitzien, alleen heeft u wel alle voordelen van het keramiek. Daarnaast zijn er ook natuursteen look tegels, waarvan de mustang slate black (leisteen) misschien wel de meest populaire uit ons assortiment is.

De voordelen van keramische tuintegels

Het is natuurlijk niet voor niets dat het aanbod van keramische tuintegels blijft toenemen. Dat komt voornamelijk door alle voordelen van deze tegels ten opzicht van een betontegel of natuursteen tegel. De voordelen op een rij:

  • De keramische tegel is zo hard en daardoor krasvast;
  • Hij is ongevoelige voor invloeden van buitenaf en daarmee dus kleurvast (verkleurt niet);
  • Zeer vorstbestendig;
  • De tegels zijn ook heel maatvast (gerectificeerd);
  • Ongevoelig voor dooizouten;
  • Door de hardheid van de keramische tegel, trekt er niets in de tegel en is hierdoor dus makkelijk schoon te maken. Kortom, deze tuintegels zijn zeer onderhoudsvriendelijk.

De prijzen van keramische tuintegels

De prijs van keramische tuintegels kan enorm variëren en dat heeft uiteraard met een aantal verschillende factoren te maken. Laten we voorop stellen dat wij bij Natuursteenvoordelig, GEEN partijen keramische tuintegels verkopen, maar uitsluitend A-keus tuintegels zonder productiefouten. Het moge duidelijk zijn dat een tegel met fouten erin, minder gewild is en dan dus tegen hele lage prijzen de markt op komen. Ons assortiment keramische tuintegels begint ongeveer bij € 34,- per m2 en loopt op tot aan € 65-70 per m2

We horen u denken, ‘waar komen die prijsverschillen dan vandaan’? Als eerste is het land van herkomst een belangrijke reden. In China wordt er bijvoorbeeld veel goedkoper geproduceerd. De prijs voor de keramische tegel kan dan wel lager liggen, maar tegelijkertijd worden daar ook andere kwaliteitsnormen gehanteerd. Daarom hebben wij ervoor gekozen om alleen keramiek te kopen bij Italiaanse, Spaanse en Duitse fabrikanten. De kwaliteit is beter en de tegels worden ook getest volgens de Europese richtlijnen.

Een volgende factor is de grootte van de keramische tegel. Over het algemeen geldt, hoe groter het formaat des te duurder de tegel (omgerekend per m2). Zoekt u een grote tuintegel? Bekijk hier alle mogelijkheden!

Tot slot een laatste punt dat invloed heeft op de prijs van de tegel. Dat zijn het aantal prints en aantal kleuren, binnen éénzelfde serie tegels. Hoe meer kleuren er gebruikt zijn en hoe meer prints er aanwezig zijn binnen één serie, des te duurder die keramische tegel wordt. Dit hangt dan natuurlijk weer vast aan de grote van een tegel.

Een degelijk terras van keramisch tuintegels

Onze keramische tegels zijn voor de tuin bestemd en hebben een dikte van 2 cm. Het zal u ongetwijfeld opgevallen zijn dat de meeste natuursteen tegels 3 cm dik zijn en de betonnen tegels zijn zelfs 5/6 cm dik. Dit heeft alles te maken met de kosten voor het vervaardigen van de tegels aan de ene kant en aan de andere kant moet er een tegel gemaakt worden waar een degelijk terras mee gelegd kan worden. De dikte is daar onder andere verantwoordelijk voor, maar ook zeker de ondergrond en de opbouw daarvan. Stelregel: hoe dunner de tegel, hoe meer aandacht geschonken moet worden aan de ondergrond (de grond kan in Nederland al van plaats tot plaats verschillen. Denk aan kleigrond of veengrond bijvoorbeeld, met eigenschappen die invloed hebben op de stevigheid). Het gebrek aan gewicht van de tegel zal opgevangen moeten worden door de ondergrond, zodat het terras er netjes bij blijft liggen.

Hoe moeten keramische tuintegels gelegd worden

De keramische tuintegels kunnen op diverse manieren gelegd worden. Per situatie moet bekeken worden wat de beste oplossing is voor het leggen van de tegels, rekening houdende met de beschikbare ondergrond. Zo is het mogelijk om de keramische tegel te leggen in een gestabiliseerd zandbed, in drainage mortel of op tegeldragers. U begrijpt dat het van belang is om de juiste verwerkingsmethode te kiezen.

Wij adviseren daarom altijd om een hovenier of stratenmaker uw terras te laten leggen. Laat u door verschillende hoveniers voorlichten en vraag naar hun ervaring met het leggen van keramische tuintegels. Op die manier verkrijgt u een goed beeld en voorkomt u problemen achteraf. Want een ding is zeker, onze keramische tuintegels gaan een leven lang mee en kunnen alle weersomstandigheden aan.

Keramische tegels op dakterras leggen

De keramische tegels van 2 cm dik kunnen perfect op een dakterras gelegd worden. De eerder genoemde voordelen van keramiek spreken natuurlijk voor zich, maar de keramische tegels zijn ook licht van gewicht. Per vierkante meter weegt een keramische tegel van 2 cm dik circa 45 KG. Voor een dakterras is dat natuurlijk van belang.

De keramische tegels kunnen niet direct op uw dak gelegd worden. Vaak worden daar verstelbare tegeldragers voor gebruikt. Hierdoor kunnen diverse hoogtes overbrugt worden, als ook dat er gemakkelijk een strak en waterpas eindresultaat verkregen wordt. Bijkomend voordeel is dat er onder de dakterras tegels leidingen en kabels weggewerkt kunnen worden.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »