Natuursteen maatwerk

Bent u op zoek naar een natuurstenen traptrede, afdekplaat of een aparte maat tuintegel, dat niet tot het standaard assortiment behoort? Ook dan kunt u bij Natuursteenvoordelig terecht! Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat u iets zoekt dat niet standaard is of dat de standaard maten tuintegels, traptreden of afdekplaten etc. niet goed passen in uw tuinontwerp. Daarom bieden we u de mogelijkheid om, geheel naar uw eigen wensen, maatwerk producten te bestellen (lees goed de werkwijze en voorwaarden m.b.t. maatwerk producten). Op basis van uw aangeleverde maatwerk tekeningen, kunnen we een prijs voor u aanvragen en een scherpe offerte maken.

*Opmerking; levertijd is altijd circa 12 weken en is een indicatie die ook kan afwijken. 

Uit welke natuursteen soorten kan ik kiezen?

U kunt uit de volgende natuursteensoorten kiezen:

  • Chinees hardsteen;
  • Belgisch hardsteen;
  • Diverse graniet soorten.

Doorgaans wordt Belgisch hardsteen gebruikt om maatwerk producten van te maken. Dat heeft alles te maken met het feit dat deze natuursteensoort goed te bewerken zijn en dat de uitstraling neutraal en strak is (grijs / antraciet / donkergrijs / zwart).

Op welke manier wordt natuursteen bewerkt?

Als u ons assortiment natuursteen terrastegels bekijkt dan weet u wat de mogelijkheden zijn en heeft u een voorbeeld van hoe het eruit ziet! De bewerkingen op een rijtje:

  • Gezoete afwerking: hiermee wordt een glad oppervlak verkregen
  • Gepolijste afwerking: ook hiermee wordt een glad oppervlak verkregen, echter met dat verschil dat het oppervlak zal gaan ‘glimmen’. Daar waar een gezoete tegel glad is, maar nog enigszins dof qua uitstraling.
  • Gevlamde afwerking: hierdoor wordt het oppervlak ruw. Dit wordt veel toegepast op natuursteen terrastegels, zodat de tegel minder snel glad wordt. Daarnaast zult u beschadigingen nauwelijks zien op een gevlamd of gebrand natuurste en oppervlak.
  • Gebouchardeerde afwerkingen: natuursteen wordt letterlijk nageslagen met een soort van priem / beitel. Hierdoor wordt ook een ruw oppervlak verkregen, maar dit wordt meestal gebruikt ter versiering van natuursteen. Bekijk ook de massieve Chinees hardsteen traptrede, waar een strook gebouchardeerd is die dienst doet als anti- slip strook.
  • Facet randafwerking: het afschuinen van de randen.
  • Verouderen: de randjes worden letterlijk afgebroken door het tegen elkaar aan ketsen van natuursteen producten. Voor een goed voorbeeld kunt u onze natuursteen waaltjes bekijken.

Maatwerk traptrede van natuursteen

Een uniek natuurstenen item is natuurlijk heel leuk, maar meestal kopen klanten bij ons 'standaard' producten met een afwijkende maat. Denk bijvoorbeeld aan een traptrede op maat. Soms komt het nu eenmaal beter uit dat een traptrede bijvoorbeeld 143 cm lang is, bij 37 cm diep en 18 cm hoog. Totaal geen standaard maat traptrede, maar dit kan heel goed besteld worden! Gaat u dit met een standaard trede maken, dan zal het optisch minder mooi ogen en u heeft de kosten voor het restafval. Uiteraard zal het maatwerk wat duurder zijn dan een standaard traptrede, maar meestal is dat niet schrikbarend.

Natuursteen afdekplaten of muurafdekkers op maat

Muurafdekkers, afdekplaten of vijverranden van natuursteen worden heel veel gebruikt om elementen in een tuin af te werken. Een afwerking zit meestal in het zicht en dient er dan dus ook netjes uit te zien. Op het moment dat u standaard producten op maat moet maken (kan natuurlijk heel goed), ontstaan er altijd zaagsneden. Dit kan in sommige gevallen hinderlijk zijn als dat in het zicht zit.

Natuursteen maatwerk producten

Het leuke van maatwerk producten, is dat u iets unieks krijgt wat helemaal naar uw wensen is gemaakt. De mogelijkheden zijn werkelijk waar oneindig (bijna). We hebben allemaal wel eens een natuursteen wastafel of aanrechtblad gezien. Maar wat dacht u van zoiets simpels als een huisnummer? Bekijk hieronder het voorbeeld. Massieve granieten huisnummers van 60 cm hoog! Dat zie je niet veel hè?! Wilt u het groter of kleiner, natuurlijk kan dat! In principe kunt u alle kanten op. Of wat dacht u van een bedrijfslogo in het groot, compleet van natuursteen als eyecatcher voor de ingang van uw kantoor?

Werkwijze en voorwaarden natuursteen maatwerk bestellingen

Als u een idee heeft uitgewerkt dan kunt u bij ons terecht voor een offerte! En wij garanderen een zeer scherpe prijs! Hoe gaat het in zijn werk:

1. U mailt ons een uitgewerkte tekening met wat u wil hebben. De steensoort, maten en bewerkingen zijn duidelijk aangegeven op de tekening.

2. Op basis van uw tekening zullen wij prijzen opvragen bij onze leverancier.

3. U ontvangt van ons een op maat gemaakte en scherpe offerte!

4. Indien u akkoord gaat met de offerte, dienen wij een bevestiging per mail te ontvangen om uw offerte om te zetten in een order.

5. Na ontvangst van de aanbetaling (50% van het totale orderbedrag) zullen wij uw order doorsturen naar de leverancier.

6. Het openstaande bedrag dient ten laatste bij levering te worden voldaan aan de chauffeur.

Goed om te weten:

- De levertijd bedraagt ongeveer 12 weken nadat wij de order hebben doorgestuurd naar de leverancier. (hier kunt u geen rechten aan ontlenen).
- In de offerte zal een apart voorstel gedaan worden m.b.t. de transportkosten. Wij zullen zoveel mogelijk onder dezelfde voorwaarden proberen te leveren als dat wij bij reguliere bestellingen doen. Echter kan het zo zijn dat wij daar van af moeten wijken. Als dat het geval is zullen wij dit in de offerte opnemen .
- In 99,9% van de gevallen, komen maatwerk producten heel en naar de opgegeven specificaties aan in Nederland. Mocht dat niet het geval zijn, dan wordt een nieuw exemplaar besteld. Wij zijn nooit verantwoordelijk voor eventuele vertragingen die u hierdoor oploopt, indien het bijvoorbeeld om onderdelen voor een gebouw betreffen.
- U kunt op natuursteen maatwerk producten geen aanspraak maken op de 14 dagen bedenktijd (herroepingsrecht).

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »