Pagina 1 van 1

Natuursteen opsluitbanden

Misschien niet het eerste product waar u aan denkt of naar op zoek bent, maar een natuurstenen opsluitband is ontzettend belangrijk voor uw terras. Net zoals de ondergrond een belangrijk onderdeel is van een terras, zo maakt u het af met een opsluitband.

Het gebruik van opsluitbanden

Iedere hovenier of stratenmaker zal standaard gebruik maken van opsluitbanden om het terras, looppad of oprit aan de kanten ‘op te sluiten’. Dat wordt natuurlijk niet voor niets gedaan. Er komen verschillende soorten druk te staan op terrastegels, waardoor terrastegels kunnen gaan ‘wippen’ of ‘wegzakken’. Als de ondergrond (het grondwerk) goed is dan zullen tegels niet gaan ‘wippen’ en als u voor een degelijke kantopsluiting zorgt, dan wordt de zijwaartse druk ook goed opgevangen. Het resultaat is een terras dat op zijn plek blijft liggen. Wel zo prettig als u een behoorlijk bedrag investeert in een natuursteen of keramisch terras.

Soorten opsluitbanden

Er zijn in principe twee soorten opsluitbanden. Een natuurstenen opsluitband of een betonnen variant. Van de meest voorkomende natuursteensoorten hebben we diverse maten opsluitbanden in ons assortiment. Op die manier kunt u uw terras in stijl afmaken! Daarnaast hebben we ook enkele betonnen opsluitbanden in ons assortiment.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »