Filter uw producten


Pagina 1 van 2

Grind en split

Grind en split kunt u voor veel doeleinden gebruiken. U kunt het als decoratie gebruiken, of in combinatie met anti worteldoek hele perkjes voorzien van grind/split om een onkruidvrij geheel te creëren. Veel mensen gebruiken het ook voor de oprit en dan in combinatie met onze gravel paving. De gravel paving zorgt ervoor dat het grind en split op zijn plek blijft liggen en u geen 'geulen' rijd.

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

Dit is een vraag die ons zeer vaak gesteld wordt. Op zich logisch want het is maar moeilijk inschatten met al die verpakkingen en kilo’s. Hier volgen enkele richtlijnen die wij altijd hanteren. De eerste vraag die we altijd stellen is: 'gaat u over het grind en split lopen of is het bedoeld als decoratie'? Zodra u er overheen gaat lopen, dan raden wij een splitlaag aan van 10 cm. Zo niet dan kunt u met een grindlaag van 5 cm uit de voeten. Daarnaast kunt u het beste een klein formaat grind of split nemen als u het als invulling gaat gebruiken voor een looppad. Anders is er niet gemakkelijk overeen te lopen.

Grind en split in een bigbag (1400 KG), minibag (700 KG) of zakgoed (25 KG)?

Zoals de titel hierboven omschrijft, verkopen wij onze grind- en splitsoorten in 3 verschillende verpakkingen. Nou denkt u wat kan ik hier nu mee, ik heb 10 vierkante meter die ik bedekt wil hebben en waar ik naderhand overheen wil lopen.

In bovenstaand voorbeeld is het zeer gemakkelijk. Een bigbag van 1400 KG is net iets minder dan een m³. Dat betekent dus dat u met 1 bigbag van 1400 KG ongeveer 8/9 vierkante meter van ca. 10 cm dik kunt leggen of natuurlijk 16-18 vierkante meter grind en split van 5 cm dik.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »