Pagina 1 van 1

Verstelbare tegeldragers voor dakterrassen en balkons

Heeft u een mooi dakterras of balkon en wilt u dat onderhoudsvriendelijk inrichten? Hoogstwaarschijnlijk komt u dan uit op een keramische tegel van 2 cm dik. Het grote voordeel van deze terrastegels spreekt voor zich want ze verkleuren niet, zijn slijtvast, maatvast en het zijn lichtgewicht tegels wat voor een dakterras enorm belangrijk is.

Hoe leg je een dakterras aan?

De keramische terrastegels zijn dus ideaal voor een dakterras en middels een verstelbare tegeldrager zijn de tegels ook heel nauwkeurig en strak te verwerken. De enige vereiste is een stabiele en vlakke ondergrond voor de tegeldrager. Met onze Queen serie verstelbare tegeldragers kunt u tot ruim 23 cm in hoogte overbruggen (uitbreidingen zijn eventueel mogelijk). Daarnaast hebben onze tegeldragers ook de keuze uit 3 verschillende voegbreedtes en is het mogelijk om de tegeldrager zelf nivellerend uit te voeren, waarmee een helling tot 5% opgevangen kan worden.

Hoeveel tegeldragers heb ik nodig?

Het aantal benodigde tegeldragers is afhankelijk van de afmetingen van het dakterras of balkon, als ook de afmeting van de keramische tegel. Hoe groot een dakterras is, is natuurlijk een vaststaand feit, maar de grootte van de tegel niet. Daar is enorm veel keuze in! Als voorbeeld:

Een keramische tegel van 60x60x2 cm dient op iedere hoek ondersteund te worden en daarmee heb je met dit formaat tegel de minste tegeldragers nodig. Een tegel van 80x80x2 cm volstaat niet met alleen een ondersteuning op iedere hoek. Het advies daarbij is om 9 tegeldragers per tegel te gebruiken (gelijkmatig verdeeld over de tegel). Heeft u hier vragen over, neem dan vooral contact met ons op.

Het voordeel van tegeldragers op uw dakterras

Naast de strakke verwerking zijn er nog meer voordelen om voor tegeldragers en keramische tegels te kiezen. Denk maar eens aan:

  • Geen drempels of afstapjes omdat de hoogte eenvoudig te overbruggen is met een tegeldrager.
  • De tegeldragers zelf zijn licht van gewicht, draagkrachtig en flexibel te verwerken. Je hoeft bijvoorbeeld geen raamwerk te maken, zoals dat bij vlonderplanken wel moet. Moet je toch een keer bij het dak, dan is een keramische tegel zo van de tegeldrager gehaald.
  • Je kunt onder het dakterras de stroomkabels, afvoerbuizen en waterleidingen wegwerken. Ook hierbij geldt, mocht er onderhoud gepleegd moeten worden aan deze leidingen of kabels, dan kun je daar altijd snel bij.
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »