Pagina 1 van 1

Afvoergoten terras

We hebben een zeer strakke lijn afvoergoten voor het terras. Alles wat u nodig heeft voor een goede waterafvoer kunt u hier vinden. Van sluitstukken, een putje, verbindsstukken en verschillende soorten afvoeren, waardoor ieder tuin terras voorzien kan worden van een werkende waterafvoer! In eerste instantie zult u niet denken aan de afvoergoten en zult u het wellicht een duur product vinden, maar heeft zeker zijn voordelen!

Waarom zou u afvoergoten voor het terras gebruiken?

De trend van de laatste jaren zijn de grootformaat tuintegels. Hierdoor heeft een terras weinig voegen, waar normaal het regenwater ook door weg kan lopen. Dit kan als gevolg hebben dat hemelwater niet goed weg kan lopen van het terras.

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig is om afvoergoten te verwerken in uw terras. Misschien wel de belangrijkste reden, is dat het de kwaliteit van de terrastegel en de voegen ten goede komt! Zeker voor natuursteen terrastegels is dat belangrijk. Regenwater bevat ook de nodige zuren die de tegels kunnen aantasten. Maar ook vuil zal zich makkelijk kunnen hechten aan een terras dat niet goed droogt.

Daarnaast kan vuil en aarde van omliggende borders terug het terras oplopen. Naast een vies terras, kan dat ook betekenen dat vuil mee naar binnen wordt gelopen. Dat willen we natuurlijk ook niet. 

Afvoergoten, verwerk uw terras met een afschot

Het lijkt misschien wel logisch, maar het is belangrijk om het terras met afschot te leggen. Dat betekend schuin weg laten lopen, van het huis af, richting de afvoergoten. Als algemene stelregel wordt weleens gezegd dat er per lopende meter terras ongeveer 1 cm afschot moet zitten in het terras. Op die manier zal al het regenwater goed weglopen richting de afvoergoten van het terras.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »