Granieten tuintegels

Granieten tuintegels zijn te verkrijgen in vele kleurnuances, waardoor de meeste mensen wel een tegel kunnen vinden die bij hun smaak past. De kleuren die u het meeste tegen komt zijn wel donkergrijs, grijs, lichtgrijs, geel en rood. Deze kleuren worden bijna altijd wel aangeduid met een G-nummer en een bepaald land van herkomst. Als voorbeeld:
 
Graniet antra = Graniet G654
Graniet lichtgrijs = Graniet G603
Graniet zwart = Graniet Impala
 
Al deze soorten zijn Chinese granietsoorten. De meest populaire afwerking is wel de gevlamde of gebrande afwerking van het oppervlak. Het graniet krijgt hierdoor een mooie structuur, die zorgt voor een goede anti-slip. Andere bewerkingen zijn gevlamd en geborsteld, gefrijnd en gebouchardeerd.
 

Kenmerken van Graniet

Graniet is een harde steensoort en heeft veelal een gespikkeld oppervlak. Dit zijn geen grote vlekken maar meer kleine spikkeltjes die regelmatig voorkomen, waardoor een terras van graniet er qua kleur egaal uitziet. Door de hardheid zal deze tegel minder snel krassen 'laten zien' dan bijvoorbeeld Chinees hardsteen. Daarnaast is graniet in vele bewerkingen verkrijgbaar. Op een gladde tegel (bewerking: gezoet) zult u eerder krassen waarnemen dan op een oppervlak dat structuur heeft. De bewerkingen: gevlamd, gebouchardeerd en gefrijnd geven de tegel een ruw oppervlak waar beschadigingen niet zo snel zichtbaar op worden. Bekijk hier ons assortiment granieten terrastegels.

Graniet tuintegels

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »