Natuursteen bestrating

Natuursteen bestrating wordt ook wel eens gebruikt om een tuintegel aan te geven. In dat kader willen we dat eerst even ophelderen. Bestrating zijn klein formaat stenen, zoals een klinker en de waaltjes. Tegels hebben al snel een formaat van 40x40 cm en groter. Ook als u op zoek bent naar tuintegels dan kunnen wij u verder helpen! Ons aanbod natuursteen tuintegels vindt u hier. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod keramische tuintegels die u hier kunt vinden. Dan kunnen we nu verder met de natuursteen bestrating.

De klinker en het waaltje zijn bij uitstek de bekendste soorten van bestrating en die kunt u ook krijgen in het natuursteen! Waar deze maten veelal worden geproduceerd van klei (gebakken klinkers), geven en hebben de natuursteen varianten ook een zeer fraaie uitstraling! Door het kleine oppervlak van dit type bestrating kunnen de stenen een hogere druk weerstaan en biedt u dus de mogelijkheid om deze stenen te gebruiken voor uw oprit. Wel zo mooi als u achterin de tuin een mooi natuursteen terras heeft liggen, om die lijn met dezelfde natuursteen soort door te trekken naar de voorkant van het huis.

Uitstraling van natuursteen bestrating (klinkers of kinderkoppen)

Is het u wel eens opgevallen dat heel veel gemeenten natuursteen bestrating zoals kinderkoppen, klinkers en waaltjes gebruiken in hun centrums en bij historische of belangrijke gebouwen? Dat is natuurlijk niet voor niets! Het straalt een bepaalde klasse uit en heeft karakter. In combinatie met verschillende formaten tegels en materialen wordt een uniek beeld verkregen!

Legverbanden met klinkers, dikformaten en waaltjes

Met natuursteen bestrating kunt u zeer mooie verbanden creëren waardoor een uniek beeld verkregen wordt. Naast de uitstraling hebben de verschillende legverbanden ook een praktisch nut. Een legverband zorgt ervoor dat er een 'sterk' geheel wordt gevormd tussen de kleine stenen. Hierdoor blijft het straatwerk in zijn verband liggen. Lees hier meer over de verschillende verbanden voor natuursteen bestrating en kenmerken.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »