Natuursteen ten opzichte van betonsteen

Natuursteen tegels

De natuursteen tegels zijn al een geruime tijd aanwezig op de Nederlands markt. De meest bekende soorten zijn wel: Chinees hardsteen, Basalt, Graniet en Leisteen. Alle soorten zijn er wel in diverse kleuren, maten en bewerkingen. Per soort natuursteen kunnen de eigenschappen ook nog eens sterk verschillen, waardoor hier en daar voordelen ontstaan ten opzichte van de betontegel. Neem Basalt als voorbeeld. Deze steensoort zal nauwelijks tot niet verkleuren door invloeden van buitenaf. Daarentegen zal Chinees hardsteen "vergrijzen" (lichter van kleur worden).

Het grootste pluspunt van natuursteen is toch wel zijn uniekheid, in kleur, tekeningen in de tegel en de structuur. Geen één tegel zal hetzelfde zijn op deze punten. De prijs van natuursteen ligt soms wel wat hoger dan die van betonsteen, wat ook logisch is als je nagaat dat de tegels uit grote groeves verkregen moeten worden. 

Natuursteen tuintegels

De betontegel

De betontegel of stoeptegel kennen we al jaren en is zeer populair bij veel mensen. De voordelen spreken voor zich. De betontegel is in veel gevallen niet duur (afhankelijk van kwaliteit), door productie egaal van kleur en structuur en u kunt uit een enorm aanbod kiezen! Toch zijn er ook 'nadelen' op te noemen. De kleur wordt verkregen door verschillende kleurstoffen tijdens de productie. Kleurstoffen die zullen vervagen door het weer. Wat overblijft is een tegel waarvan de kleur 'vergrijst' is. De duurdere betontegels zijn wel degelijk beter beschermd tegen invloeden van buitenaf, maar verkleuren of vergrijzen doet de betontegel toch. Zeker als u uw keuze tussen natuursteen en beton baseert op basis van prijs, want u komt dan op een goedkope vaak niet extra beschermde betontegel uit.

Bekijk hier enkele betontegels die wij verkopen.

 

Samengevat

Het grote verschil zit hem vaak in de prijs en in de uitstraling van de tegel. Al zult u versteld staan hoe klein het verschil eigenlijk is qua prijs. Als u kwalitatief gezien een goede betontegel wil hebben die er voor meerdere jaren goed uitziet, dan ligt de prijs daarvan al snel op € 25 tot € 35 per m² en hoger. Natuursteen begint eigenlijk ongeveer vanaf de € 30 per m² maar kan wel oplopen tot € 50 en meer. Echter, als u een terras aanschaft dan gaan wij ervan uit dat het voor een langere termijn is. In dat geval zal dus de uitstraling en uw smaak de doorslag geven. Een ding is zeker. Als u iets unieks wil hebben, waarvan je niet ziet dat het uit een machine komt, dan is een natuursteen tegel bij uitstek de beste keuze voor u!

Aanbiedingen natuursteen tegels

Is uw keuze gevallen op een natuursteen tuintegel? Bekijk dan ook eens onze partijen bij de opruiming! Daar treft u verschillende partijen natuursteen aan, welke wij kunnen aanbieden vanuit verschillende leveranciers door heel Nederland.

Bestel proefstukjes van onze tuintegels

Bij ons kunt u proefstukjes bestellen van al onze natuursteen een keramische tuintegels! U kunt maximaal 3 proefstukjes bestellen. Op die manier kunt u thuis de kleur en structuur bekijken en zult u altijd een goede keuze maken! Bij iedere tuintegel staat een linkje naar het betreffende proefstukje van die tegel (onderaan bij de tekst).

Kenmerken van diverse soorten tuintegels

Wilt u meer weten over de meest verkochte tuintegels? Lees dan dit artikel over '1001 soorten tuintegels'. In het artikel worden de kenmerken van natuursteen, betonsteen en keramische terrastegels besproken. Afsluitend geven we 8 aankooptips, voor diegene die een keuze moeten maken uit het reusachtige aanbod terrastegels op de markt!

Bekijk onze natuursteen terrastegels hier.

Zoekt u een keramische tuintegel?

Wij hebben ook een uitgebreid assortiment met keramische tuintegels. Wilt u meer lezen over dit type tegel en hoe die zich verhoudt tot de betontegel? Lees hier dan meer over de verschillen tussen keramiek en beton.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »