Grote tegels voor buiten

Grote tegels voor buiten

Met grote tegels voor buiten creëert u een rustige en ruimtelijke uitstraling! Lees hier een paar aandachtspunten als u grote buitentegels wilt kopen.

Bent u op zoek naar grote tegels voor buiten, te gebruiken in uw tuin? Dan is het zeker de moeite waard om ons aanbod te bekijken. Voor dat wij u onze grote tegels voor buiten laten zien, willen we een aantal punten met u doornemen.

Maak een terras met grote tegels voor buiten

Bent u voornemens om grote tegels te gaan gebruiken in uw tuin, dan is het verstandig om het totale oppervlak van uw terras daarin mee te nemen. Stel u heeft een klein terras van ongeveer 10 vierkante meter, dan zijn grote tegels van 100x100 cm misschien een beetje teveel van het goede (het blijft uiteraard uw tuin, smaak en keuze). Over het algemeen wordt dan sneller gekozen voor een tegel van 50x50 cm of 60x60 cm. Het is ook verstandig om de werkelijke afmeting mee te nemen bij het maken van een keuze, omdat u dan wel eens veel zaagverlies kan besparen!

Als voorbeeld. Uw terras heeft een afmeting van 5,4 breed bij 3,6 meter diep. Als u 60x60 cm tegels gebruikt komt u precies uit, maar met grote tegels van 100x100 cm lukt dat niet! Sterker nog ergens zult u tegels op maat moeten maken en dat ziet er altijd minder mooi uit. Natuurlijk komt u daar niet altijd onderuit, maar u heeft de keuze en dan is het belangrijk om de juiste grote tegel uit te kiezen.
 

Rechthoekige grote tegels voor de tuin

Naast de vierkante tegels, hebben we sinds enkele jaren ook rechthoekige keramische tegels voor buiten. Deze hebben een afmeting van 45x90 cm of 50x100 cm. Dit sluit aan op de vorige alinea, want een rechthoekige tegel kan er optisch voor zorgen dat een terras breder lijkt. Zeker in een smallere tuin of bij een smal terras kan het daarom wel eens goed zijn om deze brede tegels te gebruiken.

Wat in onze ogen alleen maar een rechthoekig tegel kan zijn, zijn de keramische houtlook tuintegels. Echte houten planken zijn ook altijd langwerpig en niet vierkant en het zou dan zonde zijn om een houtlook tegel in het vierkant te kopen.

 
 

Waarom zou u grote buitentegels kopen? 

Allereerst moet u een grote buitentegel natuurlijk mooi vinden. Dat is toch de belangrijkste reden. Afhankelijk van de soort tegel, kan het ook zijn dat de betreffende maat niet altijd leverbaar is.

Maar over het algemeen wordt voor een groot terras een grote tegel gekozen. Dan komt het formaat ook goed tot zijn recht en het creëert rust. Dat komt omdat er minder voegen aanwezig zijn die het geheel onderbreken. Bijkomend voordeel is de kans op onkruid tussen de voegen. Er zijn minder voegen dus het is in dat opzicht onderhoudsvriendelijker!

Keerzijde van voorgaand punt is dat er op minder plaatsen regenwater kan weglopen. Natuurlijk is de keuze van het materiaal hierin ook belangrijk (beton / keramiek / natuursteen). Het is dan ook altijd aan te raden om uw terras met grote tegels met afschot te leggen en aan het einde afvoergoten of drains te gebruiken zodat het water goed weg kan stromen.

Een laatste punt (maar dat ziet u snel genoeg), is de prijs. Over het algemeen zijn grote tegels voor buiten duurder dan de kleinere varianten van dezelfde tegel. Ook het verwerken ervan kan duurder zijn. Van de andere kant. Een terras legt u niet ieder jaar, maar u moet er wel IEDERE DAG tegenaan kijken, over lopen etc. Als u het echt mooi vindt, zet die extra kosten dan weg over een aantal jaren en zie het als investering in uw huis.

Assortiment grote tegels voor buiten 

We hebben een ruime keuze uit grote buitentegels! Vooral van natuursteen is er veel keuze in maat. Van keramiek komt dat wel steeds meer. We spreken dan over grotere tegels dan de 60x60 cm die bijna standaard zijn geworden. Of in het geval van keramiek een nieuwe grote maat tegel.

Grote keramische tuintegels van 3 cm dik

Het assortiment met keramische tuintegels is nu uitgebreid met een serie tegels van 3 cm dik. De tuintegels zijn hierdoor uiteraard zwaarder en dit geeft andere mogelijkheden voor de verwerking. Bekijk hier alle keramiek tegels van 3 cm dik. Binnen dit assortiment zijn tegels van 60x60, 40x80 cm te verkrijgen maar ook grote tegels van 90x90x3 cm! Per kleur kunt u in de rekenmodule de maten bekijken.

Dit zijn onze grote keramische tegels voor buiten

Goedkope grote tuintegels

Wij hebben geregeld grote tuintegels in de opruiming, tegen vaak zeer scherpe prijzen! Dit kunnen kleine partijen zijn van soms maar 15 m2 maar ook grotere partijen van 150+ m2 aan tegels. Omdat dit aanbod snel kan veranderen, kunt u het beste even bij de opruiming kijken wat er nog beschikbaar is. Niet gevonden wat u zoekt? Bel of mail ons gerust met uw aanvraag!

Grote natuursteen tegels voor buiten

Van natuursteen hebben we geregeld grote tegels. Per tegel kunt u de verschillende maten bekijken in de rekenmodule op de product pagina. Als voorbeeld nemen we de Chinees hardsteen gezoet met facet. Rechts in beeld kunt u in de rekenmodule de maatvarianten selecteren. 

Kortom zoekt u grote tegels voor buiten dan moet u bij ons kunnen slagen! 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »