Mustang breukruw tuintegel - leisteen

Levertijd:
2-7 werkdagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bereken uw prijs
Kies uw formaat
Hoeveel heeft u nodig?
Verkoopeenheden:
(Kan per stuk,doos of pallet zijn)
Aantal vierkante meters:
(Wordt afgerond op hele stuks)
Prijs per stuk:
€22,50
Prijs per m² (afgerond):
€62,50
Gewicht per stuk
23,4 KG
Totaal:
Incl. btw
tegel(s) wegen KG
Verzendkosten
-

De mustang tuintegel breukruw is een veelverkochte leisteen tegel. Ten opzichte van de andere leisteen tegels in ons assortiment, heeft de mustang breukruw diverse tinten die scherp afgetekend aan het oppervlak liggen (zie foto). Deze steensoort wordt ook veelverkocht als natuursteen binnenvloer, waardoor u de vloer van binnen door kan laten lopen naar buiten.

Zoekt u de look van deze mustang leisteen tegel, maar dan met de voordelen van keramiek? Dan hebben we 2 opties voor u zijnde, de keramische tegel mustang black en mustang light.

Ontstaan van leisteen

Leisteen tuintegels zijn qua oppervlakte structuur en kleurtekeningen net wat anders dan alle andere soorten natuursteen. Dat komt voornamelijk door het ontstaat van leisteen. Leisteen is namelijk opgebouwd uit verschillende lagen klei, die door de jaren heen op elkaar gedrukt zijn. Dit zorgt voor de gelaagde structuur en door de verschillende lagen klei kunnen er meerdere kleurtinten voorkomen op één tuintegel. De leisteen tuintegels worden het meest aangeboden als breukruw. Dit betekent dat de oppervlakte structuur door het splijten van natuursteen tot stand komt. Daarnaast hebben wij ook een gezoete leisteen tuintegel

De kenmerken van leisteen (Mustang tuintegel):

  • Bevat geen kalk, waardoor deze steensoort zeer goed zijn kleur behoudt. 
  • Neutrale kleuren, met soms meerdere kleurtinten. 
  • Natuurlijke structuur vorming door de gelaagdheid van leisteen, dit werkt als antislip. 
  • Door de gelaagdheid kunnen er tijdens een vorstperiode schilfers loslaten van de tegel. Dit is geen reden om u zorgen te maken over de kwaliteit.

Romaans verband

Het Romaans verband wordt alleen per kist van 12,96 m2 verkocht. De getoonde prijs is dus ook per kist. De maten die in een kist aanwezig zijn:

  • 30x30
  • 30x60
  • 60x60
  • 60x90

Verwerking mustang tuintegel breukruw

Zorg er altijd voor dat u tegels willekeurig uit alle kratten gebruikt. Werk dus niet krat voor krat op. Wanneer u de tegels willekeurig legt ontstaat uiteindelijk het mooiste resultaat, omdat alle kleurtekeningen door elkaar liggen. Als u uw bestrating in cement legt, gebruik dan een kalkloze cement. Kalk kan door de tegel naar boven komen, wat kan resulteren in een witte waas op de Mustang tuintegel.

Houdt u tevens rekening met de maattolerantie bij natuursteen. In de lengte en breedte kan dat plus en min 2 mm zijn t.o.v. de opgegeven maat en in de dikte 3 mm. Kleine afwijkingen kunt u prima opvangen door gebruik te maken van een voeg, waar dikteverschillen eenvoudig rechtgetrokken kunnen worden met de ondergrond. Lees hier meer over de maattolerantie bij natuursteen.

Proefstukje Mustang breukruw

Proefstukje mustang breukruw

Verbruik per m²:
100x100 cm: 1 stuk
80x80 cm: 1,5625 stuks
75x75 cm: 1,78 stuks
60x60 cm: 2,78 stuks
50x50 cm: 4 stuks
40x40 cm: 6,25 stuks
40x120 cm: 2,08 stuks
30x120 cm: 2,78 stuks
45x90 cm: 2,47 stuks
40x80 cm: 3,13 stuks
40x60 cm: 4,17 stuks
30x60 cm: 5,55 stuks
30x30 cm: 11,11 stuks

Ben Geplaatst op 26 Maart 2019 at 11:43

Even getwijfeld tussen deze tegel en een keramische tegel, maar ben blij dat we natuursteen hebben genomen. Zo simpel en toch zo uniek en divers, dat kun je toch wel goed zien.

Janssen Geplaatst op 3 Maart 2016 at 14:22

Mooie rustige tegel, maar door de verschillende lagen ontstaat een leuke variatie in het terras. Wij hebben deze tegel ook binnen liggen, dus zo vormt dat toch een beetje een geheel.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »