Graniet tuintegel G654 Antra Gevlamd

Levertijd:
2-7 werkdagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Bereken uw prijs
Kies uw formaat
Hoeveel heeft u nodig?
Verkoopeenheden:
(Kan per stuk,doos of pallet zijn)
Aantal vierkante meters:
(Wordt afgerond op hele stuks)
Prijs per stuk:
€6,75 €10,50
Prijs per m² (afgerond):
€42,19
Gewicht per stuk
13,44 KG
Totaal:
Incl. btw
tegel(s) wegen KG
Verzendkosten
-

De Graniet tuintegel antra (G654) gevlamd heeft een robuuste uitstraling en een ruw oppervlak. Het grote voordeel hiervan is dat de tuintegels minder snel glad worden door regen of vuil. Daarnaast zullen beschadigingen nauwelijks opvallen.

Graniet in het algemeen

De graniet tuintegel is misschien wel de natuursteensoort met de meeste kleurvarianten! Wij hebben verschillende kleurvarianten en daarbij hebben wij van enkele kleuren, meerdere bewerkingen beschikbaar. Denk aan een gevlamde tuintegel of gebouchardeerd, maar ook een gefrijnde afwerking is een mogelijkheid. Het aanzicht en tekeningen in graniet kan als ‘gespikkeld’ en toch rustig worden omschreven. De spikkels zijn over het algemeen gelijkmatig verdeeld en qua grootte ongeveer hetzelfde. Per kleursoort kan daar wel verschil in zitten. Neem bijvoorbeeld graniet antra en de graniet grijs tuintegels. Graniet grijs heeft naast de meerdere kleurtinten ook iets grotere spots.

De kenmerken en voordelen van een graniet tegel

 • Graniet verkleurt nauwelijks.
 • Harde steensoort (krast niet snel / beschadigingen zijn nauwelijks zichtbaar.
 • Kan witte aders bevatten die door de tegel heen lopen. Die zijn soms niet zichtbaar als de tegels droog zijn, maar zijn zichtbaar zodra de tegels nat worden.
 • Goede prijs kwaliteit verhouding.
 • Veel keuze in kleurvarianten graniet.
 • We hebben vele maten tuintegels beschikbaar. 

Benamingen voor granietsoorten

Ook graniet tuintegels worden onder meerdere benamingen verkocht. De meest voorkomende namen die u tegen zult komen zijn:

 • Tahiti blue
 • Tibet grey / Tibet dark grey 
 • Graniet G654 (bij ons is dat graniet antra) 
 • Graniet G603 (bij ons is dat graniet lichtgrijs) 
 • Graniet G341 (bij ons is dat graniet grijs)
De namen zoals tahiti blue zeggen eigenlijk het minst. Indien u een vergelijk wilt maken op het internet vraag dan altijd naar de G… nummers van het graniet. Die zijn namelijk altijd hetzelfde. Daarnaast is het belangrijk om naar de dikte en de afwerking van de tuintegel te kijken om een goed vergelijk te maken.

Deze tuintegel is in verschillende maten verkrijgbaar, van klein tot groot en van vierkant tot rechthoek. Daarnaast hebben we in deze steensoort ook vijverranden, opsluitbanden en palissades verkrijgbaar.

Verwerking van graniet

Zorg er altijd voor dat u tegels willekeurig uit alle kratten gebruikt. Werk dus niet krat voor krat op. Wanneer u de tegels willekeurig legt ontstaat uiteindelijk het mooiste resultaat, omdat alle kleurtekeningen door elkaar liggen. Als u uw bestrating in cement legt, gebruik dan een kalkloze cement. Kalk kan door de tegel naar boven komen, wat kan resulteren in een witte waas over de tegels.

Houdt u tevens rekening met de maattolerantie bij natuursteen. In de lengte en breedte kan dat plus en min 2 mm zijn t.o.v. de opgegeven maat en in de dikte 3 mm. Kleine afwijkingen kunt u prima opvangen door gebruik te maken van een voeg, waar dikteverschillen eenvoudig rechtgetrokken kunnen worden met de ondergrond. Lees hier meer over de maattolerantie bij natuursteen.

Proefstukje graniet tegel antra gevlamd

Twijfelt u over de kleur of structuur? Bestel dan eerst een monster van ons graniet antra gevlamde tuintegel. Er zijn verschillende aanbieders en diverse importeurs die deze tegels naar Nederland halen, waardoor er verschillen in kleur kunnen zitten. Met een monstertje weet u het zeker!

Graniet gevlamd proefstukje

Verbruik per m²:
100x100 cm: 1 stuk
80x80 cm: 1,5625 stuks
75x75 cm: 1,78 stuks
60x60 cm: 2,78 stuks
50x50 cm: 4 stuks
40x40 cm: 6,25 stuks
40x120 cm: 2,08 stuks
30x120 cm: 2,78 stuks
45x90 cm: 2,47 stuks
40x80 cm: 3,13 stuks
40x60 cm: 4,17 stuks
30x60 cm: 5,55 stuks
30x30 cm: 11,11 stuks

N. Bruggen Geplaatst op 29 Maart 2016 at 12:44

Wij hadden eerst proefstukjes besteld en daarna was de keuze zo gemaakt! Mooie kleur tegel met een goed profiel. Zeer goede prijs zeker samen met de levering.

Hendriks Geplaatst op 14 Maart 2016 at 09:30

Na veel informeren zijn wij voor deze graniet tegel gegaan. Voor ons was de structuur belangrijk (glad worden / met kinderen),de kleur en natuurlijk de prijs. Iets duurder dan Chinees hardsteen maar de kleur blijft wel beter hetzelfde.

5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »