Kera Quatro tuintegels - Keramische tegel met betonnen onderlaag

  • Geplaatst op
  • Door Natuursteenvoordelig
Kera Quatro tuintegels - Keramische tegel met betonnen onderlaag

Misschien wel de ideale tuintegels, keramiek gecombineerd met een betonnen onderlaag. Lees meer over alle voordelen!

Welke keramische tegels met betonnen onderlaag zijn er?

Inmiddels zijn er diverse producenten van de keramische tuintegels met daaronder een betonnen onderlaag. MBI is de uitvinder geweest en kwam als eerste met de Geoceramica tuintegels op de markt. Inmiddels hebben zij een zeer uitgebreid assortiment en tuintegels van verschillende formaten. Wij kunnen u het gehele assortiment Geoceramica tuintegels aanbieden, dus als u een mooie tegel op het oog heeft, vraag dan snel een scherpe offerte aan!

Het succes van de Geoceramica bleef uiteraard niet lang onopgemerkt. Het grote voordeel: het onderhoudsvriendelijke karakter van keramiek gecombineerd met het verwerkingsgemak van een betontegel.

Aanbieding Kera Quatro tuintegels - 10% korting!

Het duurde niet heel lang voordat ook een Excluton en Redsun met hun varianten op de markt kwamen. Ook van deze producenten kunnen wij het complete programma leveren en staat lang niet alles bij ons in de shop getoond. Zo heeft Redsun met de serie Cerasun ook een compleet programma van keramische tegels met de betonnen onderlaag.

Kera Quatro tuintegels - keramiek op beton

Vanaf heden kunnen wij u ook onze eigen series keramiek met de betonnen basis leveren, genaamd Kera Quatro tuintegels. Zeer scherp geprijsde tegels, geproduceerd door de marktleider MBI. Kortom, u bent met de Kera Quatro tuintegels verzekerd van topkwaliteit in uw tuin!

Bekijk hier het complete programma Kera Quatro tuintegels, welke u online kan bestellen. Uit voorraad leverbaar dus doorgaans kunt u met 1 a 2 weken de tegels in huis hebben. Deze keramiek tegels met betonnen onderlaag kunnen we eveneens onder de shopvoorwaarden aanbieden, dus u heeft al gratis transport te pakken vanaf € 950,- aan tegels. Nog mooier kunnen wij het niet maken!

Kera Quatro tuintegels

Wat zijn de voordelen van keramiek op beton?

We hebben hiervoor al het gemak van verwerken aangehaald, maar het grote voordeel van deze combi tegels wordt met name verkregen door de keramische toptegel van 1 cm. Dit zijn alle voordelen van de keramische tuintegels met betonnen onderlaag:

- Eenvoudige verwerking door de betonnen basis van 3 cm.

- De tegels zijn voorzien van een afstandshouder waardoor er een gelijke strakke voeg ontstaat tussen de tuintegels.

- De keramische tegels hebben een antislip profiel maar zijn niet zo ruw als beton kan zijn. Dit zorgt voor extra voetcomfort.

- Keramiek kent geen kalkuitbloei zoals betontegels dat wel kan hebben.

- Keramiek verkleurt niet en is zeer hard, waardoor er praktisch geen krassen kunnen ontstaan.

- Er trekt eveneens niets in de tegels, wat bij beton en natuursteen wel het geval is. Keramiek is dus vlekbestendig.

- Na een winterperiode is alles wel vies in de tuin en bij een keramische tuintegel is dat alleen aanslag wat op de tegels zit. Geen zorgen, want u kunt met een gerust hart een hogedrukspuit gebruiken als ook normale schoonmaakmiddelen. Dus deze keramiek op beton tuintegels zijn met recht zeer onderhoudsvriendelijk te noemen!

Aanbieding Kera Quatro tuintegels - 10% korting!

Hoe moet je keramische tegels met betonnen onderlaag leggen?

Het gemak van verwerken hebben we inmiddels al een paar keer benoemd, maar hoe moet dat dan? De stappen:

- Als eerste dient u een vaste basis af te graven van circa 20-30 cm. Let op, dit kan per regio verschillen, omdat de bodemsamenstelling ook overal anders is (zandgrond, veengrond, kleigrond etc.)

- Nadat de grond afgegraven is, moet dit opgehoogd worden met (u raad het al) ophoogzand. Hierbij is het belangrijk dat het terras op afschot wordt gelegd en dat begint bij het zandbed. Het water moet natuurlijk van het huis weg lopen naar en goot, border of grasveld. Met het afschot zorgt u daar voor, door het met 1 cm per strekkende meter af te laten lopen. Op die manier krijgt u geen wateroverlast.

- Het ophoogzand dient vervolgens afgetrild te worden, zodat de laag zand goed verdicht is. Het kan dan ook zeker geen kwaad om hier enkele dagen tussen te laten zitten, het zandbed nat te sproeien of een natuurlijke regenbui. Dit alles zorgt ervoor dat het zandbed verder inklinkt.

- Nadat het zandbed goed is aangetrild, wordt de hoogte + afschot bepaald en uitgezet. Vervolgens dien je dit nog af te rijen met een platte lat of waterpas.

- Als dit alles gebeurd is, kunnen de keramiek tegels met betonnen onderlaag strak verwerkt worden. De tegels zijn voorzien van een afstandshouder waardoor er geen voegkruisjes nodig zijn.

- Tot slot, het terras kan nu afgevoegd worden met een waterdoorlatende voegmortel. Wij adviseren de voegmortels van Varistone genaamd: LM Aqua.

Aanbieding Kera Quatro tuintegels - 10% korting!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »