Keramische tegels voor binnen en buiten

Keramische tegels voor binnen en buiten

Als u dezelfde keramische tegel voor binnen en buiten gebruikt, zorgt dat voor meer rust en oogt uw woonkamer een stuk groter. Lees hier meer over de mogelijkheden, zodat u de juiste tuintegel kiest!

Kan ik keramische vloertegels ook in mijn tuin leggen?

Wij krijgen tegenwoordig steeds vaker de vraag gesteld of onze keramische tuintegels ook binnen verwerkt kunnen worden. De reden is dat men de binnen vloer wil ‘laten aansluiten’ op het terras achter in de tuin. Nu wij geregeld vloertegels voor binnen hebben verkocht in aansluiting op de tuintegels, leek het ons handig om een informatief artikel te schrijven over de mogelijkheden. Want om een kort antwoord te geven op de vraag: ‘ja keramische vloertegels voor binnen, kunnen ook buiten gelegd worden, maar het is zeker niet verstandig’!

Wat is het verschil tussen keramische tegels voor binnen en buiten?

Er zijn eigenlijk twee grote verschillen tussen een keramische tuintegel en de keramische vloertegel voor binnen. Ten eerste is dat de dikte. De tegels die binnen verwerkt worden, zijn over het algemeen altijd 1 cm dik en soms wat dunner. Dat heeft te maken met de beschikbare ruimte in de woning (hoogte van dekvloer, dorpels, deuren etc.) en met het feit dat de ondergrond zeer stevig en stabiel is. Voor buiten zijn de keramisch tuintegels eigenlijk altijd 2 cm dik en dat is ook nodig, omdat de tegels op een geheel andere ondergrond worden verwerkt. Het is belangrijk dat er de nodige aandacht wordt besteed aan een stabiele basis voor de keramische tuintegel en het hogere eigen gewicht van de tegel helpt mee aan die stabiliteit van het terras.

Het tweede verschil is de structuur van de tegel. Buiten hebben we natuurlijk met neerslag te maken en soms ook met hoogteverschillen. Een goede grip en structuur, zorgt ervoor dat er geen gevaarlijk situaties ontstaan. Voor binnen is een grovere structuur niet nodig, waardoor die keramische vloertegels met een lagere antislip waarde af kunnen.

Een laatste verschil wat we wel willen noemen, is het maatverschil tussen de keramische tuintegels en de varianten voor binnen. Vaak zijn er voor binnen meerdere maten tegels beschikbaar en soms zijn die niet exact hetzelfde als de maten voor de tuintegel.

Bekijk hier ons assortiment keramische tuintegels. Heeft u een tegel gezien en bent u benieuwd of daar ook vloertegel van beschikbaar is? Neem dan gerust contact met ons!

Het voordeel van dezelfde keramische tegel voor binnen en buiten

Als u dezelfde keramische tegel gebruikt voor binnen en buiten, vallen eigenlijk direct 2 dingen op. U betrekt de tuin bij uw woonkamer en andersom, wat zorgt voor meer rust en eenheid in uw leefomgeving.

Ten tweede kan uw woonkamer ook een stuk groter ogen. Veelal hebben mensen direct achter het huis een terras een steeds vaker wordt dat terras ook overdekt met een overkapping of veranda. Als u dan dezelfde tegel gebruikt voor uw woonkamer en de tuin, zal het terras nog meer onderdeel uitmaken van uw woning.

Bekijk hier ons assortiment keramische tuintegels. Heeft u een tegel gezien en bent u benieuwd of daar ook vloertegel van beschikbaar is? Neem dan gerust contact met ons op!

Welke keramische tegels kan ik doortrekken naar buiten?

In beginsel verkopen wij standaard alleen keramische tuintegels van 2 en 3 cm dik. Echter, de keramische tuintegels worden geproduceerd door fabrieken (Kronos, Cotto d’Este, Sant Agostino, Castelvetro) die van oudsher ook de vloertegels voor binnen verkopen. Zij hebben hun assortiment dus uitgebreid met keramische tegels voor buiten en uiteraard hebben ze dat als eerste gedaan door succesvolle series voor binnen te produceren. Kortom, veel van onze tuintegels zijn ook te verkrijgen in de variant voor binnen. Die zijn dus dunner en minder grof in structuur. De kleuren en diverse prints komen wel overeen.

Hieronder volgen een paar voorbeelden van keramische tuintegels uit ons assortiment, waar ook een vloertegel voor binnen van te krijgen is.

Kronos Block 2.0 gent, namur en Bruges

De keramische tegels van 2 cm dik van Castelvetro

Uit bovenstaand verhaal kunt u wellicht al opmaken dat het, bij de keuze voor eenzelfde tegel, verstandig is om van buiten naar binnen te denken dan andersom. Dat geldt natuurlijk alleen als u dezelfde vloertegel ook in uw tuin wil leggen.

Heeft u een andere keramische tuintegel uit ons assortiment gezien, waar u wel een vloertegel voor binnen van zou willen? Aarzel dan niet om te informeren naar de mogelijkheden! Als er mogelijkheden zijn, zetten we die graag voor u op een rij, met een offerte op maat!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »