Keramische tuin tegels

We hebben een uitgebreid assortiment keramische tuin tegels. Verkrijgbaar in diverse maten, kleuren en structuren!

Wat zijn keramische tuin tegels nu precies?

Keramische tuin tegels worden vervaardigd uit klei dat op hoge temperaturen wordt gebakken. Een van de kenmerken hierdoor is de hardheid van de tegel, wat als voordeel heeft dat de tegel ongevoelig is voor invloeden van buitenaf. Iedereen kent de keramische tegels wel voor binnen voor zowel de wanden als voor de vloeren. De tuintegels zijn ten opzichte van die tegels dikker (2 cm), aangezien de tegels buiten te maken kunnen krijgen met een zwaardere belasting en andere weersomstandigheden (o.a. vorst).

Sinds enkele jaren zijn er op de Nederlandse markt keramische tuin tegels te verkrijgen. Eerst werd voornamelijk keramiek van Chinese makelij verkocht en sinds enkele jaren zijn daar veel Italiaanse keramische tegels bijgekomen. Over kwaliteit kan gediscussieerd worden, maar de Italiaanse fabrikanten produceren in de meeste gevallen keramiek dat ook gekeurd is volgens de Europese normen en kwaliteitseisen.

Wat zijn de voordelen van keramische tuin tegels?

Hoewel wij natuursteen tegels een echte aanwinst vinden voor iedere tuin, kunnen wij de voordelen van de keramische tuin tegels niet onder stoelen of banken schuiven. De voordelen op een rij:

- Maatvaste tegels (gecalibreerd op 2 cm dik).
- Keramische tuintegels zijn vele malen lichter dan eenzelfde formaat betontegel.
- Voorzien van profiel aan de onderzijde van de tegel, voor meer verwerkings gemak.
- Krasvast.
- Kleurvast (verkleurt niet).
- Keramiek neemt zeer weinig water op (0,1%) De kleur van de tegels zal dus ongeveer hetzelfde zijn bij nat of droog weer. Dit kan bij natuursteen nogal eens verschillen.
- Wederom door de hardheid en geringe opname, kunt u in de winter met een gerust zout strooien om gladheid tegen te gaan.
- Zeer onderhoudsvriendelijk. U kunt sop gebruiken, maar ook een hogedrukspuit om uw terras schoon te maken.

Kortom, de keramische tuin tegel is een zeer duurzame oplossing waar u jaren van kan genieten!

Bekijk ons assortiment keramische tuin tegels

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »