Tuin stenen voor het terras

Tuin stenen kopen

Bent u op zoek naar stenen voor uw tuin? Voordat u over gaat tot aankoop van uw tuin stenen, willen wij u op de hoogte brengen van de mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk zoveel soorten stenen die u kunt kopen om uw terras van te maken dat wij voor u een aantal aandachtspunten op een rijtje willen zetten.

Soorten tuin stenen voor het terras

De soorten tuin stenen zijn op te delen in 3 materiaalsoorten te weten: natuursteen tuintegels, keramische tuintegels en betontegels. Al deze tuintegels of stenen hebben hun voor- en nadelen en hebben allen een eigen uitstraling. Hieronder zullen per tegelsoort kort de kenmerken en aandachtspunten aangehaald worden.

Keramiek stenen voor de tuin

De keramische terrastegels zijn het meest nieuw op de markt en het aanbod is de laatste tijd alleen maar groter geworden. De populariteit heeft deze soort te danken aan de vele voordelen. Zo zijn de keramiek tuintegels krasvast, kleurvast, maatvast, vaak voorzien van een anti-slip profiel tegen het glad worden en zeer eenvoudig schoon te maken. Hierdoor heeft u een zeer duurzame steen voor in de tuin. Lees hier meer over de voordelen van keramiek tegels.

Echter, er is wel een belangrijke opmerking te maken. De prijs voor keramiek tuin stenen is tegenwoordig al op hetzelfde prijs niveau als natuursteen. Het grootste verschil zit hem echter in de verwerking van deze stenen (vooral tussen keramiek en natuursteen VS betonstenen). Keramiek stenen voor buiten zijn 2 cm dik. Hierdoor moet er de nodige aandacht besteed worden aan de ondergrond. Hierdoor is de verwerking wat duurder dan bijvoorbeeld het leggen van beton stenen.

Bekijk hier onze soorten keramiek tuintegels  

Natuursteen tuintegels

De natuursteen tuintegels zijn alweer een lange tijd in Nederland en ook dat is niet voor niets! Wat past er nou beter in een tuin dan iets dat ook echt uit de natuur komt... Precies een natuursteen terras!

Algemeen gezien moet u dit weten over natuursteen. Alle soorten natuursteen zullen verkleuren door het weer. Dit 'terugkleuren' gebeurt bij de ene steensoort meer dan de andere en stopt ook naar verloop van tijd. Chinees hardsteen verkleurt bijvoorbeeld enorm terug en dat gaat ook zeer snel. Terwijl basalt en graniet heel weinig verkleurt. Net zoals bij de keramiek stenen, behoeft ook voor een natuursteen terras de ondergrond extra aandacht, wat het verwerken arbeidsintensiever maakt.

Het mooiste is misschien wel dat u met een natuursteen terras altijd een unieke invulling heeft van uw tuin. Want geen één tegel zal hetzelfde zijn! Het terugkleuren kunt u als nadeel zien, maar ook als charme. Een tuin is per slot van rekening toch een natuurlijke omgeving die leeft. 

Een ander groot voordeel is dat van natuursteen vele soorten tuinproducten worden verkocht, waardoor u uw tuin in eenzelfde stijl kan opbouwen. Denk maar aan traptreden, muurstrips, vijverranden, opsluitbanden, stapelblokken en palissades. Bekijk hier ons assortiment natuursteen tuinproducten.

Qua prijs kan natuursteen zeer verschillen. Zo is Chinees hardsteen vrij goedkoop en is basalt weer heel erg prijzig. Bekijk hier ons assortiment natuursteen tegels en de prijzen. 

Tuinstenen van beton

Als laatste kennen we de tuin stenen van beton. De laatste jaren zijn de betontegels enorm verbeterd en kunt u al voor vrij weinig geld een betontegel of steen krijgen om uw terras van te maken. Ook het verwerken van de dikkere en zwaardere betontegels is qua ondergrond makkelijker. Daarnaast zijn er veel kleursoorten en maten verkrijgbaar waardoor u genoeg keus heeft.

Echter zijn er ook nadelen. Betontegels zijn zwaar, ze verkleuren snel (worden grijs), de tekeningen in de tegel worden ook verkregen door middel van kleurstoffen en door het vergrijzen zal dat dus ook verdwijnen, door de vaak ruwere structuur van de tegel hecht vuil zich makkelijk aan de tegel en vlekken trekken er ook snel in. Mits u natuurlijk de dure betontegels pakt die enigzins bewerkt zijn om ze te beschermen.

Het kiezen van tuin stenen

Nu u een op de hoogte bent van de verschillen tussen de soorten tuin stenen moet u beter in staat zijn om een keuze te maken. Uiteindelijk zal uw budget en smaak de doorslag geven. Daarnaast kan het natuurlijk zijn dat u ergens tijdelijk zit, waardoor het niet logisch zou zijn om daar hele dure stenen of tegels voor te kopen. Van de andere kant, als u een nieuw huis koopt waar u de komende jaren blijft wonen dan is het wellicht verstandig om uw keuze niet alleen op basis van prijs te maken.

Heeft u vragen over de diverse soorten tuin stenen? Aarzel dan vooral niet om ons te bellen of te mailen. We helpen u graag verder! U kunt uw vraag mailen naar: [email protected] of bel ons op 085 - 489 11 32

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »