Verstelbare tegeldragers voor het dakterras

 • Geplaatst op
 • Door Natuursteenvoordelig
Verstelbare tegeldragers voor het dakterras

Heeft u een mooi dakterras of balkon en bent u op zoek naar een flexibele en onderhoudsvriendelijk invulling van het terras? Dan is de kans groot dat u uitkomt bij een keramische tuintegel die verwerkt worden op een verstelbare tegeldrager. In dit artikel geven we u antwoord op de meeste gestelde vragen omtrent deze tegels en tegeldragers.

Het voordeel van verstelbare tegeldragers

Het gebruik van tegeldragers op een dakterras kent vele voordelen. De belangrijkste voordelen zijn:

 1. De tegeldragers zijn licht van gewicht.
 2. U kunt met een verstelbare tegeldrager eenvoudig een hoogte overbruggen. Hierdoor kunt u gevaarlijke afstapjes of drempels voorkomen.
 3. Onder het dakterras kunnen leidingen voor verlichting, water of stroom eenvoudig uit het zicht weggewerkt worden.
 4. De verwerking van keramische tuintegels op een tegeldrager is zeer flexibel. Dit slaat ook op voorgaand voordeel, want je bent niet gebonden aan de ruimte. Daarnaast is het altijd mogelijk om tegels van de tegeldragers te halen. Hierdoor kun je altijd bij het dak om eventueel onderhoud uit te voeren.

Welke tegels kan ik gebruiken op een verstelbare tegeldrager?

De keramische tuintegel van 2 cm dik is bij uitstek de ideale tegel voor op een dakterras, verwerkt op een tegeldrager. Dit heeft een paar redenen, want keramische tuintegels zijn:

 1. Maatvast, wat van belang is om het dakterras strak te verwerken. Op 1 tegeldrager komen namelijk 4 tegels bij elkaar en als er maat- of dikteverschillen zijn tussen de tegels dan is het heel moeilijk om tegels niet uit te laten steken aan het oppervlak.
 2. Lichtgewicht tegels. Dit is niet zozeer van belang voor de tegeldragers uit ons assortiment. Deze kunnen namelijk gewichten van ruim 1000 KG verdragen. Echter, voor het dak zelf is de belasting in kilo’s wel belangrijk. De keramische tuintegels van 2 cm dik wegen per vierkante meter 45 kilo.
 3. Bovenstaande punten zijn belangrijk voor de verwerking op de verstelbare tegeldragers. Keramiek heeft natuurlijk ook de voordelen dat het krasvast en vorstbestendig is en ook dat de tegels niet verkleuren en er geen vlekken intrekken. Het gebruik van een hogedrukreiniger of afwasmiddel bij vetvlekken is ook geen probleem, wat de keramische tuintegel ook nog eens de meest onderhoudsvriendelijke dakterras tegel maakt!


Bekijk hier ons assortiment keramische tuintegels van 2 cm dik.

Hoeveel verstelbare tegeldragers heb ik nodig?

Om te bepalen hoeveel verstelbare tegeldragers u moet kopen, zijn er een paar zaken van belang. Ten eerste, welke maat keramische tuintegel wilt u op het dakterras? En ten tweede, wat is de afmeting van het dakterras? Deze 2 onderdelen bepalen uiteindelijk hoeveel tegeldragers u nodig zult hebben. Het is vaak gemakkelijk om dit uit te tekenen op papier om het zo uit te rekenen.

De grootte van de tegel is zoals gezegd van belang en die informatie kunnen we u wel geven. Zie onderstaande afbeelding. Als u het goed bekijkt, dan ziet u dat het gebruik van een 60x60x2 cm tegel omgerekend de minste tegeldragers nodig heeft. Deze maat tegel volstaat met één tegeldrager op iedere hoek. Met de volgende rekensom kunt u eenvoudig het aantal tegeldragers uitrekenen voor een 60x60 cm tegel:

Aantal tegels in de lengte x aantal tegels in de breedte + aantal tegels in de lengte + aantal tegels in de breedte + 1 extra.

Wat is de prijs voor verstelbare tegeldragers?

De prijzen voor tegeldragers kunnen enorm verschillen en er zijn een aantal factoren die de prijs bepalen. Denk hierbij aan de volgende kenmerken:

 1. Is de tegeldrager verstelbaar in hoogte? Zo ja, dan zal de prijs hoger liggen.
 2. Kan de tegeldrager zelf nivellerend uitgevoerd worden? Zo ja, dan zal de prijs hoger liggen.
 3. Welke maat tegeldrager heeft u nodig? Hoe groter hoe duurder de tegeldrager zal worden.
 4. Welke opties biedt de tegeldrager? Onze serie Queen tegeldragers zijn zeer vernuftig uitgevoerd. Denk daarbij aan: de keuze uit 3 verschillende voegbreedtes / de keuze om dezelfde tegeldrager ook nivellerend uit te voeren / de tegeldrager kan versteld worden door een steeksleutel door de voeg heen te steken. De tegels hoeven dus niet opgetild te worden / de voet van de tegeldrager heeft uitsparingen zodat deze gemakkelijk op maat gezaagd kunnen worden voor de dragers die aan de randen worden gebruikt.


Bekijk hier de prijzen van de Queen verstelbare tegeldragers.

Heeft u een groot dakterras en veel verstelbare tegeldragers nodig? Neem dan contact met ons op voor een offerte op maat. In combinatie met de aanschaf van keramische tuintegels, maken we graag een scherpe totaalprijs inclusief levering.

Hoogte van verstelbare tegeldragers

Iedere dakterras of balkon kan verschillen in de te overbruggen hoogte hebben. Hierdoor hebben wij voor een flexibel systeem van tegeldragers gekozen, wat op diverse hoogtes in te stellen is. De Queen serie tegeldragers hebben een minimum hoogte van slechts 21 mm! De grootste variant Q5 kan een hoogte overbruggen van maximaal 234 mm. Dit is zonder eventuele Queen plus nivellerende schijf waar een helling van maximaal 5% mee kan worden opgevangen. Wordt daar wel gebruik van gemaakt dan zal de hoogte van de tegeldrager naar 241 mm gaan.

Welke maten tegeldragers zijn er?

Zoals hierboven al aangegeven is, zijn er diverse maten van verstelbare tegeldragers. Wij hebben 5 maten met ieders een eigen hoogte range te weten:

- Tegeldrager Queen Q1 is in hoogte te verstellen van 21 tot 30 mm.
- Tegeldrager Queen Q2 is in hoogte te verstellen van 29 tot 44 mm.
- Tegeldrager Queen Q3 is in hoogte te verstellen van 43 tot 72 mm.
- Tegeldrager Queen Q4 is in hoogte te verstellen van 70 tot 126 mm.
- Tegeldrager Queen Q5 is in hoogte te verstellen van 124 tot 234 mm.

Als de tegeldrager zelf nivellerend uitgevoerd wordt, dan stijgen al deze hoogtes met 7 mm.

Minimale hoogte tegeldrager

Heeft u alleen een basis nodig voor uw keramische dakterras tegel en daarbij heeft u maar minimale speling in hoogte? Dan is de Lord tegeldrager wellicht de juiste optie voor u! De minimale hoogte van deze tegeldrager is 8 mm en kan desgewenst in hoogte stapjes van 4 mm uitgebreid worden. Let dus wel dat de basis van het dakterras of balkon zeer egaal moet zijn voor een eenvoudige verwerking. Dit is ook meteen de goedkoopste tegeldrager in ons assortiment.

Dakterras aanleggen op verstelbare tegeldragers

Als u gebruik maakt van verstelbare tegeldragers hoeft u niet in de weer met een stabilisatie of soorten lijm om de keramische tuintegel te verwerken. Dit is in beginsel vaak al geen optie op een dakterras in verband met het extra gewicht en de afwatering die dergelijke methodes met zich meebrengen. Kortom de tegeldrager is ideaal voor op het dakterras of balkon!

Voordat u start met de aanleg van het dakterras of balkon is er een belangrijk aandachtspunt. Controleer altijd welke belasting het dak aankan! De gewichten van de tegels en tegeldragers zijn bekend, dus u kunt eenvoudig nagaan of de keramisch tuintegel een optie is voor uw dak.

De stappen voordat u begint met de aanleg:

 1. Zorg dat u het benodigde gereedschap klaar hebt staan. Denk hierbij aan: een waterpas, een uitlijnkoord, uitvulrubbers lucky, de Queen plus om de tegeldrager daar waar nodig nivellerend uit te voeren en de sleutel om de tegeldragers op de juiste hoogte te kunnen stellen.
 2. De ondergrond voor de verstelbare tegeldragers moet vlak en stabiel zijn.
 3. Bepaal de hoogte en de verschillen op het dakterras. Op basis hiervan kunt u bepalen welke maat of hoogte tegeldrager u moet kopen.
 4. Bepaal vanuit welk punt u wil starten. Bijna altijd moeten er aan het einde van het dakterras wel tegels op maat gezaagd worden. Optisch kunt u dus keuzes maken om tot het mooiste eindresultaat te komen.

Dit zijn de basis stappen om uw dakterras aan te leggen. Echter, er zijn soms meerdere variabelen waar u rekening mee moet houden die wij onmogelijk hier allemaal kunnen benoemen. Heeft u geen ervaring in de aanleg van een dakterras? Dan adviseren wij altijd om een vakman in te schakelen.

Wij van Natuursteenvoordelig leveren alleen kwaliteits producten zoals de keramische tuintegels en de verstelbare tegeldragers. De aanleg van een dakterras voeren wij dus niet uit. Echter, zoekt u iemand voor de aanleg voor uw dakterras dan kunnen we u wel doorverwijzen naar een hovenier bij ons in de regio.

Zijn er vragen of opmerkingen, neem dan vooral contact met ons op 085 - 4891132

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »