Welke soorten graniet zijn er en wat zijn de kenmerken van graniet

Welke soorten graniet zijn er?

Graniet is een steensoort dat tot stand is gekomen door het stollen van magma. Dit proces gebeurd geheel ondergronds en gaat zeer langzaam. Over de gehele wereld komt graniet voor en daardoor zijn er ook zeer veel soorten en kleuren graniet. Slechts enkele soorten worden als terrastegel gebruikt in de tuin. Dit zijn de granietsoorten G654 (antraciet), G682 (geel), G603 (lichtgrijs) en G341 (grijs).

Wat zijn de kenmerken van graniet terrastegels

De belangrijkste kenmerken van graniet terrastegels zijn: de kleurvastheid en de bijzonder krasbestendigheid van deze tegels. In tegenstelling tot andere natuursteensoorten zal graniet zijn kleur behouden en zult u niet snel krassen maken bij normaal gebruik. De gespikkelde kleurstelling en tekeningen in graniet zorgen er ook voor dat beschadigingen minder snel zullen opvallen.Maten en bewerkingen van graniet terrastegels

Natuursteenvoordelig heeft graniet terrastegels met de volgende bewerkingen: gefrijnd (ruw oppervlak), gevlamd (ruw oppervlak) en gebouchardeerd (ook wel nageslagen genoemd, ruw oppervlak). Al deze bewerkingen geven de tegel een eigen uitstraling en brengen voordelen met zich mee. Een gezoete tegel is bijvoorbeeld dieper van kleur en zal makkelijker schoon te maken zijn, daar waar een ruwe graniet tegel niet glad zal worden maar daar zal het vuil zich wel makkelijker aan hechten.

De meest populaire graniet tegel is de G654 antra gevlamd. Deze tegel is verkrijgbaar in de maten: 40x60 / 60x60 / 40x80 / 40x120 / 30x60 / 50x50 / 80x80 en 100x100 cm. Bekijk hier ons hele assortiment graniet terrastegels. Per tegel kunt u zien welke maten beschikbaar zijn van de betreffende soort/uitvoering.

Andere namen voor de graniet terrastegels

In de markt en op het internet komt u verschillende namen tegen voor eigenlijk één en dezelfde granietsoort. De volgende namen kunt u tegen komen: tahiti blue, tibet dark grey, president dark grey en graniet donkergrijs.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »