Worden keramische tuintegels glad?

  • Geplaatst op
  • Door Natuursteenvoordelig
Worden keramische tuintegels glad?

In dit artikel geven we antwoord op de veelgestelde vragen: 'Worden keramische tuintegels glad? En: 'Hoe kan ik keramische tuintegels schoonmaken?

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor een keramische tuintegel en dat heeft ook zo zijn redenen. Dit type tuintegels kent vele voordelen want keramiek verkleurt niet, krast niet en vlekken trekken niet in de tegel (let op sommige vlekken kunnen wel zeer hardnekkig zijn). Een ander belangrijk punt is het anti slip profiel van keramische tuintegels, aangeduid met een R-getal (stroefheid). De tegels voor buiten dienen een R10, R11 of R12 antislip waarde te hebben, zodat ze bij normale omstandigheden niet glad worden. Dus het antwoord op de vraag of keramische tuintegels glad worden is, NEE.

Het moge duidelijk zijn dat tijdens een vorstperiode met neerslag (denk aan sneeuw en ijzel), ook een keramische tuintegel glad wordt. Maar dat geldt voor ieder type tuintegel. Het voordeel is dan wel weer, dat u met een gerust hart strooizout kunt gebruiken zonder dat het de keramische tuintegel aantast.

Keramische tuintegels schoonmaken

We weten nu dat keramische tuintegels een antislip profiel hebben, waardoor ze bij regen niet glad worden (normaal gebruik). Echter, alles wat buiten ligt wordt vies zeker na de winterperiode. Vaak ziet u dan aan het begin van het nieuwe voorjaar een groenaanslag, algen of mos wat op de tegels zit. Het schoonmaken van de keramische tuintegels is dan van belang, om de werking van het anti slip profiel te benutten.

Hoe kan ik keramische tegels het beste schoonmaken?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig, want met warm water en een bezem kom je al een heel eind! Groenaanslag krijg je dan al goed van de tegels verwijderd, maar het is ook geen probleem om een hogedruk spuit op de keramische tegel te gebruiken. Het ideale hulpmiddel is in deze situatie de roterende borstel die je vaak op de hogedrukspuit kan plaatsen. Is de groene aanslag te hardnekkig? Dan zijn er ook diverse biologische middelen verkrijgbaar die een handje helpen bij het verwijderen van de algen.

Vetvlekken van de BBQ op het terras, wat nu?

Geen paniek, want er trekt niets in de keramische tuintegel! (we herhalen het nog maar eens). We raden wel aan om vetvlekken regelmatig weg te halen, dan wel gewoon schoon te maken net zoals u dat binnen zou doen. Gebruik een sopje met afwasmiddel om de keramische tegels schoon te maken en neem de tegels af, zodat schoonmaakmiddelen niet de grond in lopen. 

Bent u nog op zoek naar een keramische tuintegel? Bekijk dan ons assortiment keramische tuintegels van 2 cm dik of van 3 cm dik.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »