Chinees hardsteen gezoet + getrommelde tuintegel

Levertijd:
2-7 werkdagen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Offerte aanvragen
* Verplichte velden

De terrastegel Chinees hardsteen gezoet + getrommelde randafwerking heeft een egaal oppervlak. Maar de verouderde rand geeft de terrastegel een verouderde look en feel.

Chinees hardsteen is een zeer populaire natuursteensoort. De gunstige prijs en de enorme keuze in maat en bewerkingen zorgen daarvoor. Chinees hardsteen komt u met verschillende benamingen tegen op de markt. Dit zegt echter niets over de terrastegel / soort steen, die is overal hetzelfde en wordt uit hetzelfde land betrokken. Andere namen voor Chinees hardsteen:

 • Chinese hardsteen 
 • Spotted blue 
 • Blue stone 
 • Blauwsteen 
 • Blue moon 

Beschikbaarheid op aanvraag! Gezien de import van Chinees hardsteen behoorlijk ingekrompen is, moeten we momenteel altijd de beschikbaarheid opvragen. 

Kenmerken / voordelen van Chinees hardsteen

 • Goedkopere soort natuursteen.
 • Vergrijst. 
 • Vlekken trekken er in, echter na verloop van tijd zullen deze vlekken uit de tegel trekken door weersinvloeden. 
 • Keuze uit diverse afwerkingen zoals gezoet met facet, getrommeld of gevlamd / gebrand.
 • Veel maten beschikbaar.
 • Veel andere natuursteen tuinproducten zoals vijverrandentraptredenpalissaden en stapelblokken hebben wij van Chinees hardsteen. Hierdoor kunt u meerdere elementen in uw tuin in één stijl afwerken.

Verwerking kratten Chinees hardsteen getrommeld

Zorg er altijd voor dat u tegels willekeurig uit alle kratten gebruikt. Werk dus niet krat voor krat op. Wanneer u de tegels willekeurig legt ontstaat uiteindelijk het mooiste resultaat, omdat alle kleurtekeningen door elkaar liggen. Als u uw bestrating in cement legt, gebruik dan een kalkloze cement. Kalk kan door de tegel naar boven komen, wat kan resulteren in een witte waas over de tegels.

Houdt u tevens rekening met de maattolerantie bij natuursteen. In de lengte en breedte kan dat plus en min 2 mm zijn t.o.v. de opgegeven maat en in de dikte 3 mm. Kleine afwijkingen kunt u prima opvangen door gebruik te maken van een voeg, waar dikteverschillen eenvoudig rechtgetrokken kunnen worden met de ondergrond. Lees hier meer over de maattolerantie bij natuursteen.

Proefstukje Chinees hardsteen getrommeld

Let op! In dit geval ontvangt u hetzelfde monster als van de Chinees hardsteen gezoet terrastegel. Het enige verschil met die tegel is de randafwerking. Aangezien de monsters uit de tegels worden gezaagd, kan het dus zijn dat de rand strak is. We hebben wel een detail foto van de rand in het foto-overzicht hierboven.

Proefstukje Chinees hardsteen gezoet getrommeld

Verbruik per m²:
100x100 cm: 1 stuk
80x80 cm: 1,5625 stuks
75x75 cm: 1,78 stuks
60x60 cm: 2,78 stuks
50x50 cm: 4 stuks
40x40 cm: 6,25 stuks
40x120 cm: 2,08 stuks
30x120 cm: 2,78 stuks
45x90 cm: 2,47 stuks
40x80 cm: 3,13 stuks
40x60 cm: 4,17 stuks
30x60 cm: 5,55 stuks
30x30 cm: 11,11 stuks

Cor Geplaatst op 15 April 2016 at 08:45

Mooie tegel met getrommelde rand. Wij hebben ook verschillende muurtjes met de getrommelde stapelblokken van Chinees hardsteen. Dit past prima bij elkaar en het verkleuren vinden wij niet erg. Het komt die geleefde uitstraling alleen maar ten goede, wat wij juist mooi vinden!

5 sterren op basis van 1 beoordelingen
Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »