Een partij tuintegels kopen – wat u moet weten!

Een partij tuintegels kopen – wat u moet weten!

Wilt u een partij tuintegels kopen, maar weet u niet of u daar goed aan doet? Dit is wat u moet weten, als u toch voor een partij tuintegels gaat!

Het aanbod aan partijen tuintegels op het internet

Het is u allicht opgevallen dat er een enorm aanbod is aan tuintegels en sierbestrating. De concurrentie is dan ook hevig en wordt vaak bevochten op het gebied van prijs. In dat kader willen wij een aantal termen ophelderen of u in ieder geval tips meegeven zodat u weet wat u koopt.

Regulier aanbod tuintegels

Deze terrastegels zijn conform aangegeven specificaties en vormen het normale aanbod aan tuintegels. In de meeste gevallen worden deze tegels op bestelling geleverd (betekent: de verkoper heeft ze niet op voorraad). Veelal wordt het reguliere aanbod tuintegels voor een vaste prijs aangeboden en wordt daar niet snel vanaf geweken.

B-keus partij tuintegels, betontegels of bestrating

In de meeste gevallen gaat hier om betontegels en sierbestrating. Met het groeiende aanbod keramische tuintegels, komt u tegenwoordig ook steeds meer B-keus keramiek tegen. Dit heeft alles te maken met het feit dat deze terrastegels door de mens worden gemaakt. De volgende product fouten kunt u tegen komen in een B-keus partij tuintegels:

-    Dikte verschillen (groter dan de standaardafwijking)
-    Oppervlakte maat verschillen (groter dan de standaardafwijking)
-    Grote kleurverschillen
-    Ongelijkmatige verdeling van kleurnuances
-    Veel breuk

Restpartij of uitlopende partij tuintegels

Een restpartij en uitlopende partijen terrastegels lijken erg op elkaar als we het hebben over de kwaliteit en of ‘status’ van het product. Zo kunnen restpartijen gewoon reguliere terrastegels betreffen maar die zijn bijvoorbeeld verkeerd of teveel ingekocht (door de verkoper). Aan het einde van het jaar wil men graag zo min mogelijk voorraad hebben en veelal wordt de overtollige voorraad tegen actie prijzen aangeboden. Beide soort partijen zijn over het algemeen minder populair bij het grote publiek waardoor ze niet veel verkocht worden. Dergelijke partijen worden bij de hoofdleverancier en steenhandelaar meerdere malen met de heftruck verplaatst en staan vaak lange tijd buiten. U kunt dus tuintegels ontvangen die vies zijn of door het vele verplaatsen wat beschadigingen hebben opgelopen. Daar is echter de prijs dan ook naar.

Tip!
Vraag altijd of de betreffende tuintegel nog te bestellen is (uitlopende partijen gaan uit het assortiment en komen niet meer terug). Als u in de toekomst zou willen uitbreiden of tuintegels moet vervangen dan heeft u een probleem. Denk daar dus over na!

Soorten tuintegels en meer aankooptips!

In onze ogen is het beter om uw tuintegels te kiezen op basis van uiteraard uw smaak, maar ook naar de gebruiksomstandigheden! In het artikel '1001 soorten tuintegels + 8 aankooptips', gaan we dieper in op de product specifieke kenmerken van de veel verkochte materiaalsoorten tuintegels die te verkrijgen zijn. Tot slot, geven wij belangrijke tips als u nog een keuze moet maken uit het enorme aanbod tuintegels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »