Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels zijn kwalitatief zeer goede tegels, waarvan wij diverse soorten in ons assortiment hebben. Zo hebben wij de meest bekende soorten zoals: desert black gezoet, Mongolian slate en de mustang breukruw.

Op zoek naar een leisteen terrastegel om uw tuin mee te betegelen? Dan kunt u bij ons kiezen uit diverse leisteen soorten van natuursteen, als ook keramische tegels met een leisteen look. Beide materialen hebben zo hun eigen voordelen en kenmerken. Dus voordat u leisteen terrastegels wil bestellen is het verstandig om dit artikel even door te nemen.

Verschillende soorten leisteen terras tegels

Van natuursteen hebben we verschillende leisteen tegels in ons assortiment, waarvan de mustang breukruw (ook wel mustang slate black genoemd) ongetwijfeld de meest bekende is. Dit is een Braziliaanse leisteen soort die ook veel voor binnen wordt verkocht en u dus de optie zou kunnen geven om uw woonkamer te verbinden met uw tuin door dezelfde soort leisteen te gebruiken.

 


Een goedkopere leisteen terrastegel is de desert black. Dat is een Indische leisteen soort en hebben wij te koop in diverse maten en 2 soorten afwerkingen (gezoet en breukruw). Over de oppervlakte afwerkingen leest u verderop meer.

Keramische tegels leisteen look

Natuursteen is een heel mooi materiaal waar al tijden terrastegels van worden gemaakt en verkocht. Evenals de betontegels overigens die ook al lang te koop zijn. Keramiek is relatief kort op de markt en heeft voornamelijk haar inspiratie opgedaan door goed te kijken naar populaire natuursteen soorten. Hoewel er betontegels met een leisteen structuur zijn, heeft een betontegel nooit die gedetailleerde tekeningen die natuursteen terrastegels wel hebben.

Juist daar maakt een keramische tegel met een leisteen look het verschil! Diverse kleuren en verschillende tegels binnen eenzelfde serie, zorgen ervoor dat keramiek bij benadering de beste imitatie is van natuursteen tegels. Daarbij heeft een leisteen look terrastegel ook nog eens verschillende voordelen zoals, de krasvastheid, verkleurt niet, maatvast en is gemakkelijk schoon te maken.


Bekijk hier onze leisteen look terrastegels

Kenmerken van leisteen terrastegels

Het ontstaan van leisteen

Leisteen is een gesteente dat is ontstaan uit verschillende kleilagen die jarenlang onder hoge druk op elkaar zijn geperst. Hierdoor is de klei ‘versteent’. Omdat de tegels zijn opgebouwd uit diverse lagen klei, zijn er vaak ook verschillende kleurtinten terug te vinden in een tegel of in een partij tegels. Dit maakt deze natuursteensoort uniek en een echt natuurproduct voor uw tuin!

Bekijk hier onze leisteen terrastegels.

Gelaagdheid leisteen

Door de gelaagdheid van leisteen, kan het zijn dat er schilfers of kleine snippers loskomen van de leisteen terrastegels. Dit is niets verontrustends en volkomen normaal. Zodra de zwakke plekjes losgelaten hebben, zullen er geen schilfers meer loslaten.

Leisteen kan kalk bevatten

Leisteen bevat in sommige gevallen kalk. We geven per soort aan of de betreffende tegel kalk bevat (omschrijving bij de artikelen). Dit is van belang, omdat de hoeveelheid kalk in de tegel ervoor zorgt of de tegel veel of weinig verkleurt door invloeden van buitenaf.

Verkrijgbare bewerkingen van leisteen terrastegels

Leisteen breukruw

De tegels worden uit grote blokken natuursteen gespleten. Het oppervlak wat na het splijten zichtbaar is, wordt ook wel als breukruw aangeduid en als zodanig verkocht. De tegel heeft hierdoor een gewelfd oppervlak waardoor hij niet snel glad wordt.

Leisteen gezoet (handmatig)

Veel natuursteen terrastegels worden aangeboden met een gezoete bewerking. Hierdoor krijgt de tegel een egaal en strak oppervlak. Dit ziet er zeer strak uit, maar heeft als nadeel dat het sneller glad kan worden. Dan is er nog een verschil in de manier waarop leisteen terrastegels worden gezoet. Dit kan namelijk machinaal of handmatig gebeuren. De Desert black gezoet uit ons assortiment, is handmatig geschuurd / gezoet. Hierdoor heeft de tegel een mooie matte, ietsje verouderde uitstraling. Dit ziet u ook goed terug op de productfoto’s van de Desert black gezoet. Een machinaal gezoete tegel is nog een tikkeltje gladder en ziet er minder mat uit.

Bekijk hier onze leisteen terrastegels.

Bekijk hier onze leisteen look terrastegels

Lees hier meer over de voordelen van keramische terrastegels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »