Leisteen terrastegels

Leisteen terrastegels zijn kwalitatief zeer goede tegels, waarvan wij diverse soorten in ons assortiment hebben. Zo hebben wij de meest bekende soorten zoals: desert black gezoet, Mongolian slate en de mustang breukruw.

Kenmerken van leisteen terrastegels

Het ontstaan van leisteen

Leisteen is een gesteente dat is ontstaan uit verschillende kleilagen die jarenlang onder hoge druk op elkaar zijn geperst. Hierdoor is de klei ‘versteent’. Omdat de tegels zijn opgebouwd uit diverse lagen klei, zijn er vaak ook verschillende kleurtinten terug te vinden in een tegel of in een partij tegels. Dit maakt deze natuursteensoort uniek en een echt natuurproduct voor uw tuin!

Bekijk hier onze leisteen terrastegels.

Gelaagdheid leisteen

Door de gelaagdheid van leisteen, kan het zijn dat er schilfers of kleine snippers loskomen van de leisteen terrastegels. Dit is niets verontrustends en volkomen normaal. Zodra de zwakke plekjes losgelaten hebben, zullen er geen schilfers meer loslaten.

Leisteen kan kalk bevatten

Leisteen bevat in sommige gevallen kalk. We geven per soort aan of de betreffende tegel kalk bevat (omschrijving bij de artikelen). Dit is van belang, omdat de hoeveelheid kalk in de tegel ervoor zorgt of de tegel veel of weinig verkleurt door invloeden van buitenaf.

Verkrijgbare bewerkingen van leisteen tegels

Leisteen breukruw

De tegels worden uit grote blokken natuursteen gespleten. Het oppervlak wat na het splijten zichtbaar is, wordt ook wel als breukruw aangeduid en als zodanig verkocht. De tegel heeft hierdoor een gewelfd oppervlak waardoor hij niet snel glad wordt.

Leisteen gezoet (handmatig)

Veel natuursteen tegels worden aangeboden met een gezoete bewerking. Hierdoor krijgt de tegel een egaal en strak oppervlak. Dit ziet er zeer strak uit, maar heeft als nadeel dat het sneller glad kan worden. Dan is er nog een verschil in de manier waarop leisteen terrastegels worden gezoet. Dit kan namelijk machinaal of handmatig gebeuren. De Desert black gezoet uit ons assortiment, is handmatig geschuurd / gezoet. Hierdoor heeft de tegel een mooie matte, ietsje verouderde uitstraling. Dit ziet u ook goed terug op de productfoto’s van de Desert black gezoet. Een machinaal gezoete tegel is nog een tikkeltje gladder en ziet er minder mat uit.

Bekijk hier onze leisteen terrastegels.

Leisteen look terrastegels (keramiek)

We hebben ook diverse soorten keramische terrastegels met een leisteen look! Een donkere, antraciet kleurige tegel die het meeste overeen komt met de Mustang breukruw of de Mongolian slate breukruw. Daarnaast hebben we nog een licht grijze variant van deze tegel.
 

Bekijk hier de antraciet kleurige leisteen look tegel (keramiek mustang black)

Bekijk hier de lichtgrijs kleurige leisteen look tegel (keramiek mustang light)

Bekijk hier de Castelvetro slate antracite 100x100 leisteen look tegel

Lees hier meer over de voordelen van keramische terrastegels.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »