Onderhoudsvriendelijke tuintegels kopen

Onderhoudsvriendelijke tuintegels kopen

Bent u op zoek naar een onderhoudsvriendelijke tuintegel, verdiep u dan in de kenmerken van het materiaal waar de tuintegel van gemaakt is. Wij brengen u graag op de hoogte!

Wie wil dat nou niet, een onderhoudsvriendelijke tuintegel? Een tuin zou in onze ogen vooral een omgeving moeten zijn waar je je kan ontspannen. Uiteraard zal in iedere tuin onderhoud moeten worden uitgevoerd, maar om daar nu meer mee bezig te moeten zijn, dan ontspannen en genieten lijkt ons de omgekeerde wereld.

Er zijn een paar belangrijke punten die we in dit artikel willen bespreken. Ten eerste, wat is de meest onderhoudsvriendelijke tuintegel op basis van de kenmerken? Ten tweede zijn er natuurlijk een aantal verwerkingstips die ervoor zorgen dat je minder onderhoud hoeft te plegen aan het terras.

De meest onderhoudsvriendelijke tuintegel

De meest onderhoudsvriendelijke tuintegel MET behoudt van de kenmerken en eigenschappen, is ongetwijfeld de keramische tuintegel. Maar tegelijkertijd moet daar een kanttekening bij gemaakt worden, omdat dit voor iedereen anders kan zijn. Neem bijvoorbeeld de natuursteen tuintegels. Afhankelijk van de soort, zullen deze tegels meer/minder dan de ander verkleuren of gevoeliger zijn voor krasjes. Maar veel mensen die voor natuursteen gaan, vinden dat juist de charme ervan en vinden dat een natuurproduct imperfecties mag hebben. In het kader van dit artikel, moeten we dan zeggen dat je natuursteen weer kan behandelen tegen het verkleuren of kan beschermen tegen vlekken. Dat is dus minder onderhoudsvriendelijk ALS je de 'perfecte' uitstraling wil behouden.

De keramische tuintegel bezit de volgende kenmerken, waardoor het de meest onderhoudsvriendelijke tuintegel is.

- Keramische tuintegels verkleuren niet;
- Zijn ongevoelig voor krassen;
- Hebben een zeer geringe wateropname, waardoor ze vorstbestendig zijn;
- Zijn vormvast en splinteren niet;
- En zijn voorzien van een antislip profiel.

Als een keramische tuintegel dan vies is, dan heb je het voordeel dat je gewoon een hogedrukspuit kan gebruiken om deze tegels schoon te maken. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je de tegel of coating beschadigd, wat weer wel het geval kan zijn bij bijvoorbeeld gecoate betontegels.

Bekijk hier ons assortiment met keramische tuintegels

Onderhoud besparende toepassingen op een terras

Alles wat buiten ligt of staat wordt natuurlijk op den duur vies. Ook keramische tuintegels. Er zijn natuurlijk wel een aantal tips om een tuin of terras zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken. Een aantal punten op een rijtje:

- Voegen kunt u zo afwerken of 'voegen' dat er geen onkruid meer kan groeien.
- Zorg voor een goede afwatering en leg het terras dus met afschot. Vaak wordt er dan gebruik gemaakt van watergoten / drains om het regenwater netjes weg te laten lopen. Zeker in schaduwrijke tuinen waar het langer vochtig blijft is dat belangrijk. Vocht zorgt namelijk dat er snel algen etc. gaan groeien, waar tegels dus vies van worden maar ook glad.
- Aan het einde van het terras kunt u werken met een opstaande rand of een overloop met grind. Dit zorgt ervoor dat bij regenval, het zand uit de perkjes niet het terras op stroomt.

Wilt u meer weten over de verschillende soorten tuintegels en kenmerken? Lees dan dit artikel "1001 soorten tuintegels". In dat artikel gaan we dieper in op het aanbod tuintegels in Nederland.

Bekijk hier ons assortiment met keramische tuintegels

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »