Verkleuren natuursteen tuintegels?

Het weer en de zon hebben invloed op het verkleuren van natuursteen. Echter zijn er wel verschillen tussen de diverse natuursteensoorten, wat voornamelijk wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van kalk in de betreffende steensoort.

Ja, natuursteen zal verkleuren door het weer. Echter zijn er wel grote verschillen tussen de diverse soorten natuursteen. 

Waardoor verkleuren natuursteen tuintegels buiten?

De zon in combinatie met de kalk dat aanwezig is in natuursteen doen uw tegels verkleuren of beter gezegd 'vergrijzen'. Dit vergrijzen verschilt wel per natuursteensoort, omdat iedere soort een andere concentratie heeft van kalk. Chinees hardsteen bijvoorbeeld, heeft een hoge concentratie aan kalk en verkleurt hierdoor aanzienlijk. Daarentegen heeft leisteen, graniet en basalt een veel lagere concentratie kalk en deze steensoorten zullen dan ook veel minder vergrijzen (in sommige gevallen zelfs nauwelijks).

Bekijk hier ons complete aanbod natuursteen terrastegels.
 
Als u meer wil weten over de verschillende soorten terrastegels, dan is het artikel '1001 soorten tuintegels', een artikel dat u zou moeten lezen. Daarin wordt ingegaan op de verschillende materiaal soorten waar terrastegels van gemaakt worden en de bijbehorende kenmerken.
 

Tuintegels die niet verkleuren

Heeft u liever een tuintegel die helemaal niet verkleurt, gevoelig is voor krassen of vlekken? Dan is de keramische tuintegel echt iets voor u! In verhouding tot natuursteen, is keramiek en materiaalsoort dat niet verkleurt door het weer. Doordat deze tuintegels zo hard gebakken zijn trekt er helemaal niets in en is hierdoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »